.

.

Het talent Sylvia Roording werd in 2004 ontdekt en is inmiddels een succesvolle kunstschilder met grote aanhang, werkzaam onder de naam Sylvie Art. Sylvia kreeg landelijke bekendheid met haar optreden in het programma Het Mooiste Meisje van de Klas waarin haar indrukwekkende levensverhaal en de reden waarom zij is gaan schilderen werden uitgelicht.

.

Haar schilderijen kenmerken zich door een combinatie van realisme en kubisme. De lijnen en vormen in warme kleuren ontstaan laag over laag totdat de juiste compositie ontstaat. Haar werk werd al snel geprezen en ook op het internet en social media sites als Facebook en Twitter heeft zij een grote schare fans.

.

Maar tot voor kort was niet bekend dat Sylvia al jaren aan huis is gekluisterd vanwege een, hoe zij het zelf noemt, chronische bekkenbodempijn waarvan de specialisten tot op heden nog niet de oorzaak, dus laat staan een behandeling, hebben kunnen vinden. Sylvie leeft dag en nacht met zenuwpijn, wat een enorme impact op haar dagelijks leven heeft en waardoor zij niet altijd in staat is om te werken. Toch bleef zij te allen tijde positief, een karaktertrek die er al van jongs af aan in zit, en was zij nooit spraakzaam over haar ziekte richting de buitenwereld. De momenten dat zij zich iets beter voelde werden altijd besteed aan het schilderen, het enige wat zij aan haar publiek meegaf.

.

Grote ommekeer kwam nadat de TROS haar in de zomer van 2010 benaderde voor het programma Het Mooiste Meisje van de Klas. Na jaren een solitair leven te hebben geleid - Sylvie had vanwege haar ziekte al drie jaar haar woning niet verlaten - was het voor haar een grote stap om naar buiten te treden. De uitzending van haar aflevering op 11 oktober 2010 werd erg goed bekeken en maakte bijzonder veel reacties los. Ook haar schilderijen werden na de uitzending alom geprezen.

.

Het werk van Sylvia zit vol thematiek waarin de vrouw vaak centraal staat. De zachtheid en schoonheid van de vrouw in contrast met de hardheid van haar chronische pijn is een belangrijk thema dat telkens terugkomt in haar werk. De dikke laag van acrylverf toont de realiteit van het leven aan. Donkere, melancholische kleuren passen bij de sfeer van het onderwerp en vormen een opvallend aura. Uit de achtergrond komen vaak vrouwengezichten explosief naar voren met ogen die je recht aankijken. De expressie in die ogen en van het lichaam zijn Sylvia's eigen onderscheidende kenmerken, evenals de vele verwijzingen naar haar dagelijkse strijd tegen de pijn en onmacht. Maar ook hoop is een essentieel element. Alle werken zijn daarom ook met veel geduld handgemaakt en bevatten naast acryl en olieverf vaak diverse materialen als hars, pasta en klei.

.

Aangezien de pijn de afgelopen jaren is toegenomen en ook haar gezichtsvermogen achteruit is gegaan, komt Sylvia nog sporadisch aan schilderen toe. Toch blijft zij door haar positieve karakter met passie aan diverse projecten werken die binnenkort bekend gemaakt gaan worden. Voor informatie over de schilderijen, eventuele exposities en andere vragen kunt u zich richten tot Perschef.nl via de Contactbutton.

.

Volg Sylvia via Facebook en Twitter (klik button).

.........  .....